Siste semester

    DATO:02.09.2015 KLOKKEN:05:12 KATEGORI: College

Herregud, kan ikke tro hvor fort tiden har gått. Om en uke starter jeg mitt siste semester ved Pacific Lutheran University. 29 Januar 2016 er jeg ferdig på PLU for godt. I mai er det graduation hvor jeg (for en andre gang) får oppleve å gå med cap and gown. 

 Det har vært både opp og nedturer ved og studere i USA og ved PLU. Noe av det jeg har likt best som student ved PLU har vært de små klassene. Mange av de klassene jeg har tatt har hatt mindre enn 25 studenter i, noen under 10. Jeg har tatt en klasse som har hatt over 40 studenter, men heller ikke dette var ille. Jeg er glad jeg ikke har vært ett nummer, men heller en person. Professorene kjenner deg ved fornavn, og (de fleste) bruker tid på og bli kjent med deg. De ønsker virkelig og hjelpe deg til og kunne yte ditt aller beste. Selvfølgelig, det finnes professorer som jeg absolutt hater, og er glad jeg aldri skal se igjen (om du skal ta POLS klasser ved PLU, send meg mail haha). Det er flere av mine professorer som har sagt at jeg kan gjerne bruke de som en "reference" når jeg skal søke jobb her borte. Jeg liker også at, mange av klassene har større fokus på at du skal kunne gjøre din egen research og ikke pugge ord og definisjoner.  Noe jeg ikke har vært spesielt fan av er hvor mange nordmenn som faktisk går på skolen. Sjansen er stor for at du har minst en klasse med en eller flere nordmenn hvert semester du går her. Området rundt PLU (off campus) er heller ikke veldig trygt. Det finnes campus police som holder campus trygt, og hvor man kan få en ride eller escort tilbake der man bor på campus om man er innen en viss distanse fra skolen eller andre steder på campus. PLU sin administrasjon gjør sitt beste for at studenter skal føle seg trygge. Den tiden jeg har bodd off campus i kjøreavstand har jeg aldri hatt problemer med skade på bilen, så om dette er noe du ønsker og gjøre også går det nok fint. Er bare anbefalt og ikke gå alene sent på kvelden osv (akkurat som hjemme) i området rundt campus. TIlbake til litt positive ting: det finnes en liten matbutikk i gåavstand fra skolen, Walgreens, pizza og bar: Farellis, tanning salon, smoothie sjappe, pita brød ting, frisør, café. Om man er ambisiøs og vil gå litt lengre, evt en 3-5 min kjøretur finnes det flere pizza steder Little Cæsars, QFC (matbutikk), McDonalds, Dollar Tree, Valley Liquidation (BILLIG frukt) osv.

Det har vært en lærerik opplevelse og ha studert på PLU, både på godt og vondt. Allikevel er det en opplevelse jeg er veldig takknemmelig for og aldri ville vært foruten.

Krysser fingrene for en god start på siste semester (som starter om en uke!!!!!)

4 kommentarer

Ummi

08.09.2015 kl.15:48

Charlotte så fint at du er nesten ferdig og delt opplevelsene dine med oss folk som begynner på den samme reisen du er på nå!! Jeg skal i år begynne skole i Seattle og bare lurte på om du kunne gi tips på hva man burde ta med, de viktigste tinge å ta når man pakker ogsånt :D <3.

Charlotte i USA

14.09.2015 kl.08:30

Ummi: Ta kun med deg en koffert! Pakk klær som om du skal på en to ukers ferie. Resten kan du få kjøpt her borte. Husk ladere, adapter, viktige papirer, kamera etc :) Skolesaker får du kjøpt her borte :)

Veronika

17.11.2015 kl.15:57

Her Charlotte.

Så fin blogg du har her. Ville bare gi deg en liten kommentar og invitere deg til min blogg. Der skriver jeg mye om livet jeg levde i USA. Jeg er fra Norge, men har bodd flere år av livet mitt i Ohio. Skriv gjerne en kommentar og fortell hva du synes :-)

Hilsen Veronika

Elise

10.02.2016 kl.22:21

Kunne du sendt meg en melding på Facebook? (Elise Bredal)

Så et relativt gammelt innlegg om mobil abonnenter i USA og har et par spm ang det!

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits