Opplevelser så lanft

    DATO:05.11.2014 KLOKKEN:07:17 KATEGORI: College

"Kan du skrive litt om hva din opplevelse av college er så langt? Lever det opp til forventningene? Er det sånn du hadde tenkt deg? :)"

Første semester var utrolig annerledes fra hva jeg hadde tenkt meg. Siden jeg hadde tilbrakt ett skoleår i USA på videregående, trodde jeg at jeg var mer forberedt enn jeg var. Det var jeg ikke. Det var så mye nytt, så mye annerledes. Det var en helt annen forventning til meg som student, annen mengde skolearbeid etc. Man kan nesten si at første semester er ganske overveldende, både akademisk men også ellers. Man skal få seg nye venner i ett nytt land, samtidig som man får gode karakterer slik at du ikke må droppe ut av skolen (om karakterene dine blir for dårlige) og slik at du kan beholde stipendet ditt. Det skal mye til for at disse tingene kan skje, men om man ikke er flink å prioritere, da kan det gå gale. Du må også finne ut hvordan du skal balansere økonomien, dette tar tid og handler om prioriteringer. Jo mer du har spart opp på forhånd jo bedre. Trenger du og spare opp penger? Nei, men det gjør alt mye lettere for deg selv. For meg gikk det ganske fint, det jeg hadde spart opp på forhånd hadde jeg fortsatt på slutten av semesteret, ergo jeg brukte kun det jeg hadde fått i lån og stipend fra lånekassen mitt første semester ved PLU. Alt handler om prioriteringer, hva er viktig for deg og prioritere etc. Første semester var ett sjokk, men det lærte meg og prioritere hva som var viktig for meg og hva som ikke var viktig. 

College lever så absolutt opp til forventningene. Selvom første semester kom ganske brått på, har det allikevell levd opp til forventningene. Jeg har funnet ut hva som er viktig for meg og hva jeg ønsker å få ut av denne opplevelsen. For meg var det viktig og få gode karakterer, og har nære og gode venner. Det er ikke viktig for meg og gå på en stor skole med soroities osv. Det var ikke det jeg ville få ut av opplevelsen her borte. Jeg vil ha gode karakterer, en god utdanning men også kunne snakke med professorene mine om oppgaver, lekser, fremtiden osv. Jeg vil ikke være i klasser med 300 elever, jeg har det fint i mine klasser her borte (Norsk vgs klasse størrelse). Er vanskeligere enn jeg hadde tenkt meg, men jeg har lært mye mer enn jeg trodde jeg kom til og gjøre. Jeg har fått så mange muligheter og sjanser her borte som jeg aldri tror jeg hadde fått hjemme. Selvom det koster flesk sammenlignet med norsk utdanning om jeg hadde bodd hjemme, så hadde jeg aldri etter og ha dratt til USA valgt av en eller annen og dra tilbake til Norge for og gå på skole der.

 

 

 

 

6 kommentarer

Ingrid

05.11.2014 kl.07:59

Ååå så spennende! Bodde der i fjor, vil gjerne være utveklsing på vgs. og/eller studere i USA senere :-)

OSLOFRU

05.11.2014 kl.08:34

Så kult ;D

Hege

07.11.2014 kl.10:12

Hei! jeg skal søke på PLU til neste år :) er det en vledig kristen skole? bør du være kristen for å gå der? jeg er en ganske sosial jente og liker fest og finne på mye sosiale ting i helgene, samtidig som jeg tar skolearbeidet seriøst. Tror du dette er en skole for meg, eller bør jeg vurdere en annen skole? skal også søke på University of Idaho, men der kan jeg bare komme inn på freshman nivå... Har du eventluelt noen andre forslag på hva som kan passe? :) setter stor pris på svar!

Charlotte i USA

18.11.2014 kl.04:38

Hege: Det finnes fler på skolen som anser seg som ikke religiøse enn religiøs. Du bør absolutt ikke være kristen for og gå her men vær forberedt på at ett av gen ed fagene du må ta er religion (de er mer historie fokusert og ikke gale i det hele tatt) :)

Ummi

20.06.2015 kl.16:11

Hei sann Charlotte! Tusen takk for at du deler opplevelsene dine, setter stor pris på det og veldig koselig å lese. Det jeg lurte på var kan man jobbe etter skole timene sånn at man sparer penger, fordi jeg leste et sted at det ikke er lov å jobbe når man får støtte fra lånekassen?

Charlotte i USA

22.07.2015 kl.22:50

Ummi: Med studentvisum kan man jobbe inntil 20 timer i uken på "on-campus" type jobber.

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits