Livet som internasjonal student - hvorfor studere i utlandet

Washington tid: 12.13

Fikk ett tips fra en leser for ikke så lenge siden om at jeg burde skrive ett innlegg om hvordan det er og være internasjonal student så da tenkte jeg og gjøre det. Nå har jeg kun studert ved PLU, så kommer med personlige eksempler er det mine opplevelser og inntrykk herfra som gjelder.

Grunnen til at jeg valgte og studere utenlands sammenlignet med det og studere i Norge var enkelt. Jeg savnet USA, Amerikanere og opplevelsen jeg hadde. Jeg tok valget om og studere utenlands ganske fort etter jeg kom hjem igjen til Norge. Jeg ville ikke bare ha en kjedelig A4 opplevelse under studiene, jeg ville også ha en minnerik opplevelse. Det og studere utenlands er muligheten man får to ganger i livet, utveksling eller hele graden i utlandet. Jeg gikk for sistnevnte. Selvfølgelig er det dager jeg savner Norge, familie og venner men når det er sagt har det ikke vært en eneste dag jeg angrer på at jeg tok avgjørelsen om og studere utenlands. Det er ikke og legge skjul på at skal man kunne få mest mulig utbytte av opplevelsen som internasjonal student så bør man gjerne legge livet i Norge litt på vent og skape seg ett nytt ett når man er i USA. Det er tøft, men etter min mening er det så sinnsykt verdt det. På denne måten skaper man mest minner og opplevelser og får det best tenkelige utfallet av opplevelsen.

Så hvordan er det egentlig og være student i utlandet? Utfordrende, tøft, interresant, lærerikt, skummelt, spennende og så mye mer. Det er ikke noe som kan beskrives, det må bare oppleves. Klisjè? Ja. Hverdagen her er ganske lik som den ville vært i Norge (tror jeg).  Stå opp > skole > lekser > skole > lekser > hjem > mer lekser > hva enn du bestemmer deg for og drive med.

Hvorfor skal du som har vært i Norge hele ditt liv studere i utlandet? Ved og studere i utlandet får man erfaringer og opplevelser man aldri hadde hatt sjansen til og få i Norge. Man lærer ett annet språk så godt som flytende, man begynner og tenke samt drømme på engelsk. Studiemulighetene i USA er så mye mer enn de hadde vært i Norge. Skulle jeg tatt dobbel bachelor i Norge ved UiB hadde det tatt meg 4.5 år. Her kan jeg gjøre det på 3 år, kanskje til og med 2.5 år. Det er heller ikke og legge sjul på at du som har den opplevelsen og utdanningen fra ett annet land er mer attraktiv på jobbmarkedet, dette mye pga at siden du har hatt utenlandsopplevelsen er du gjerne mer tilpasningsdyktig.  

 

Mer informasjon om studier i utlandet kan du finne her  og her. Lykke til til dere som velger og studere utenlands. Kanskje jeg ser noen av dere neste år?

#utveksling #PLU 

2 kommentarer

theresekristina

01.10.2013 kl.22:23

Så spennande!

Kaisa Elise

02.10.2013 kl.08:13

bra skreve :) jeg vil studere i utlande, men vet ikke hvor eller hva enda.. kanskje makeup eller styling siden jeg er frisør lærling :D er det noe slikt om du vet det da :)?

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits