Spørsmålsrunde

    DATO:24.07.2013 KLOKKEN:01:34 KATEGORI: Spørsmål

Det nærmer seg tiden hvor årets utvekslingsstudenter snart setter ut på eventyr men eventyret for de som skal studere i utlandet er heller ikke så langt unna. I den anledning tenkte jeg og ha en spørsmålsrunde, så er bare og spørre det dere måtte lure på. Kan også svare på video om det er ønskelig? :) 

6 kommentarer

Hei!

26.07.2013 kl.00:19

Hvordan ble du kjent med kjæresten din?

Hvordan takler du at han er i det amerikanske militæret?

Hvor gammel er han?

Er det mange andre utenlandske studenter på college? Mange norske?

Hvordan overbeviste du foreldrene dine om å dra?

Kesia i Brasil

30.07.2013 kl.05:47

Hva skal du studere og hvordan finansierer du studiene?

Hvordan fant du ut hvilket college du skulle på?

Hvor lenge blir du der?

Kaisa

30.07.2013 kl.17:19

Heihei :)

Jeg skal søke på Universitet i USA for neste skoleår, altså og starte etter sommeren 2014! Og jeg har egentlig hundrevis av spørsmål! Men får ta det jeg lurer mest på!

1. Hvordan er inntakene etter at du har søkt? I Norge er det jo sånn at vi ikke før vite om vi kommer inn før sommerferien, er det sånn i USA også? For jeg må jo nesten vite det ganske tidlig når det er så mye som skal planlegges, rekker jo ikke å planlegge alt og flytte til USA på bare noen uker..

2. Jeg har hørt mye bra om NORAM, har du hatt noe kontakt med den foreningen? Eventuelt søkt igjennom dem?

3. Hva er forskjellen på miner og major? Når jeg leser på forskjellige nettsider til universitetene så står det liksom det bak fagene, for du ikke bachlergrad hvis det er miner? eller er det sånn at du velger ett hovedfag som er major, også har du noen fag som er miner? eller er jeg helt på jorde?

4. Er det sånn at du må ha en egenkapital med penger, for å få lån av lånekassen? Også står det jo at om du består, blir 40% ellernoe gjort om til stipend, er det vanskelig og bestå?

5. Når det er ferier fra skolen, høstferie, vinterferie og påskeferie osv. Hva gjør du da? Jeg ser for meg at jeg drar hjem i juleferien og sommerferien, men hva med de små feriene på bare én uke, er jo ikke noe vits og dra hjem da! Men er det sånn at de fleste drar hjem da, og skolen(campuset) er ganske tomt?

6. Jeg har lest at på flere av skolene kan du begynne rett på 2.året, siden en bachler i Norge er 3'årig, og det tilsvarer det samme! Men hvordan tror du det er? Tror du sjansene er litt større for å bli alene da? Siden da kjenner alle hverandre fra før av, og man kommer liksom etter alle.. Mens når man begynner samtidig på freshman year, så er liksom alle i samme båt! Eller hva tror du?

7. Har du noen skoler og anbefale og søke på? Noen du har hørt er bra, eller besøkt?

Tuusen takk for svar! Familien min er ikke akkurat så støttende til dette, så må finne ut alt selv! Og jeg leser så mye på nettet at jeg blir helt gal..

thea

31.07.2013 kl.20:16

korleis er det med bank-kort osv der? har du visakorte og banken som du har i norge, eller fiksa du sånne ting der og med tanke på at du ska vera i 3år(+?) ?

når fikk du veta at du vart akseptert og når søkte du?

sia du strauk i eit fag å måtte venta, vart det masse styr mtp skule og visum osv?

korleis møtte du kjæresten? festa dikka masse av andre folk?

:-D :-D

Oda

31.07.2013 kl.23:59

skal du ta hele utdanningen din i USA eller bare et år?

hvor mye blir dekt av Lånekassen?

thea

02.08.2013 kl.19:49

når du kom til seattle, vart du henta på flyplassen, eller måtte du finna fram og komma deg til skulen sjølv?

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits