Mobil i USA, hvilke alternativ har du?

Det finnes utrolig mange alternativ for deg som enten flytter til USA for ett semester, ett år eller tre år slik som meg. Dette innlegget er skrevet ut ifra personlige meninger om hva jeg mener lønner seg og gjøre.

Norsk mobil med til USA
Om du ønsker og ta med deg din norske mobil til USA er det ett bar ting du bør være klar over 

 • Den må være uten operatørlås. Ergo, den kan ikke være låst til Telenor, Netcom o.l
 • Ikke alle telefonselskap i USA gir simkort til mobiler som kommer fra annet enn det selskapet, Ønsker du feks og tegne abbonement med Verizon kan du ikke bruke din norske telefon. Du må da kjøpe en telefon fra de. Samme gjelder for sprint.
 • Neste er jeg litt usikker på, men mobilen din må være triband/GSM. Det vil si at den må støtte 900 MHz, 1800 MHz og 1900 MHz. De to første brukes i Norge og Europa imens den siste brukes stortsett i USA. De aller fleste nyere mobiler vil støtte triband/GSM. (Ja ulåste iPhones kan brukes i USA, til og med min eldgamle sony ericsson jeg tok med meg til Nebraska første gangen fungerte)

Ulike alternativ

 • De fleste abbonement i USA er 2 år, ikke 1 år som er vanligst i Norge
 • Prepaid og abonnement
 •           Avhenger av hvor i USA du skal være vil du ha ulike alternativ. Under har jeg samlet en liste over noen av telefonselskapene du finner i USA (alle har link som åpnes i nytt vindu)
            - ATT 
            - Verizon
            - T-Mobile
            - Virgin Mobile USA
            - Sprint
            - US Cellular
            - Cricket
            - Boost Mobile
            - TracFone

Kontantkort og abonnement (prepaid og plan)

 • Avhenger av hvor mye du bruker telefonen så vil du ha valget mellom prepaid (kontantkort) og plan (abbonement) 

Prepaid

 • Fungerer i prinsippet likt som kontantkort i Norge. Når du går tom for penger på mobilen så kan du kjøpe ett sånt kontantkort for og fylle på eller fylle på via mobilen eller nettet.
 • Dette anbefaler jeg for de som bruker telefonen lite og til de som bare vil ha en "billig drittelefon man kan ringe og sende mld" med mens man er i USA eller for de som kun er på ferie her borte
 • Ingen bindingstid
 • Du vil ikke kunne få simkort til en norsk telefon du vil ha amerikansk kontantkort på.
 • Du må kjøpe Amerikansk mobiltelefon

             Vil du bare ha en billig drittelefon?

 • Du som bare ønsker en telefon som du ikke bruker mye, kun til og ringe og tekste en relativt liten mengde kan få tak i dette på ulike nettbutikker eller på større matvarebutikker som Walmart, Fred Meyers osv
 • Telefonen koster som oftest fra 15 dollar og oppover. Du velger selv hvor mye du vil fylle den opp med. I de fleste tilfeller vil du ikke kunne ha særlig bra tilgang til sosiale medier som Facebook, Twitter osv. 

 

Abonnement

 • I bunn og grunn har du to type abonnement du kan tegne deg til. Du har type "mnd til mnd" abonnement og de med kontraktstid på 2 år. 
 • Du som skal være i USA i mindre enn to år bør da gjerne velge mnd til mnd abonnement, men skal du være mer enn to år vil det gjerne lønne seg og velge en mobil med to års kontrakt.

 

2 års kontrakt

 • Fungerer på samme måte som bindingstid med en telefon eller abonnement i Norge. Du får regning hver måned i to år.
 • Du har muligheten til og pause abonnementet ditt i max tre måneder av gangen hos enkelte telefonselskap så lenge du betaler for 24 mnd. Det vil si at skal du studere til hele bacheloren her borte slik som meg så kan du når du reiser hjem om sommeren pause abonnementet slik at du ikke betaler for de mnd. For mer info angående den saken bør du ta kontakt med den teleoperatøren du har/velger i USA. Dette er hvertfall det jeg har blitt fortalt av Sprint og Verizon (som er de eneste jeg har spurt)
 • Du kan få simkort til din norske telefon til ett abonnement med 2 års kontrakt hos noen telefonselskaper.
 • Du kan kjøpe Amerikansk mobiltelefon via ditt utvalgte telefonselskap.
 • Mulighet for og kjøpe mobil til en billig penge av telefonselskapet så lenge du igjen binder deg for 2 år med de.
 • Dette er det eneste jeg ikke har prøvd av mobilkontrakter her borte så jeg har ingen erfaringer og dele.
 • Finnes ulike planer du kan velge mellom. Som oftest har de fleste unlimited texting.

 

Mnd til mnd (month to month) abonnement

 • Dette er etter min mening det mest praktiske (med mindre du bruker telefonen utrolig lite)
 • Fungerer som ett vanlig abonnement med unntak av at her betaler du stortsett en fastpris før en ny mnd med abonnementet.
 • Finnes ulike planer du kan velge mellom og betale for hver måned.
 • Du kan få simkort til din norske telefon hos noen telefonselskaper.
 • Du kan kjøpe Amerikansk mobiltelefon hos ditt utvalgte telefonselskap.
 • Anbefales for deg som bruker/planlegger og bruke telefonen endel. 
 • Finnes ulike planer du kan velge mellom. Som oftest har de fleste unlimited texting.

 

Mine personlige erfaringer

Jeg har nå både vært på utveksling i USA i 10 mnd (Nebraska), ferie i USA i 16 dager (NC og Nebraska). Nå studerer jeg her og skal være frem til desember 2015. Skal du bare på ferie synes jeg det er like greit og stikke innom den store lokale matbutikken, telebutikken eller lignende og kjøpe en kontantkorttelefon som kan brukes den lille perioden du/dere befinner dere i USA. Det sier seg selv at er du bare på ferie har du ikke det ekstreme behovet for en ny dyr mobil med et unødvendig 1 mnds abonnement. Skal du på utveksling derimot uansett om du kjøper ny mobil eller tar med den norske så anbefaler jeg mnd til mnd abonnement. Du kan få simkort til din norske eller kjøpe ny mobil her borte. Vet du derimot at du kommer til og bruke telefonen lite så ville jeg valgt prepaid/kontantkort. Men Amerikanske ungdommer lever og ånder for texting så hadde jeg vært deg hadde jeg skaffet meg ett abonnement med unlimited texting. Når det gjelder studier over flere år her borte så har jeg ikke erfaring med 2 års kontrakt greien så den kan jeg dessverre ikke si noe om. Men for meg så funker T-mobile sitt mnd til mnd abonnement supert. Jeg betaler 50$ i mnd for unlimited texting, calling og web i USA. Gjør det så utrolig mye lettere og holde kontakt med Amerikanere via texting og ringing og nordmenn via web (facebook, twitter, snapchat, mail osv). Anbefaler også det samme til utvekslingsstudenter.

Om det er noe som er uklart hadde jeg satt pris på en kommentar i kommentarfeltet. Norsken er ikke den beste. Skulle du ha noen spørsmål? FYR LØS, så skal jeg prøve og svare så godt som jeg kan.

 


24 kommentarer

theresekristina

04.06.2013 kl.11:22

Bra at du skrive om det :)

Kaisa Elise

04.06.2013 kl.12:04

kjekt å vite :)

usalohv

04.06.2013 kl.15:54

Nyttig informasjon :) Lurte på om "mnd til mnd" abonnementet inneholder fri bruk av 3G?

Charlotte i USA

04.06.2013 kl.18:41

usalohv: ja :) det mnd til mnd abonnement jeg har så er det 400 Mb 4g og resten er 3G unlimited (fri bruk) avhenger helt av hvilket mnd til mnd abonnement du velger :) de har liksom ulike planer :)

Emma

07.06.2013 kl.18:09

Hei! Kan jeg kjøpe en ulåst iphone i USA og bruke et amerikansk simkort mens jeg er der, også bytte til et norsk simkort når jeg kommer hjem? Vil et amerikansk iphone fungere i Norge, for mange har sagt at det ikke går?? :)

Charlotte i USA

07.06.2013 kl.20:00

Emma: Kjøper du ulåst iPhone fra apple så skal du fint kunne bruke den i Norge også når du kommer hjem igjen :) Har venner som har gjort det som du tenker :)

Elise

18.06.2013 kl.20:28

Hei! Vi skal på ferie til USA i tre uker og jeg lurer derfor på hvordan det er om jeg ønsker å bruke min iPhone 4 som jeg har kjøpt i Norge? Går det an å få et simkort som passer til min telefon med et slikt prepaid abonnement? Jeg har også tenkt på det å bare kjøpe seg en billig telefon der for å kommunisere med de jeg reiser sammen med, men jeg skulle så gjerne ha hatt tilgang til facebook, instagram o.l. uten at det blir så fryktelig dyrt. Har du noen tips? På forhånd, takk! :-)

Charlotte i USA

18.06.2013 kl.21:39

Elise: T-mobile vil la deg få sim kort til mobilen din. Hadde jeg vært deg (siden du ønsker tilgang til sosiale medier) hadde jeg valgt mnd til mnd abbonement for 50$ mnd med de. Da får du ubegrenset meldinger, ringing (innen USA) og ubegrenset tilgang til Facebook. 50$=300 kr ca.

Trenger ikke tenke på og avslutte det eller noe. Du bare "slutter og betale" så fungerer ikke nummeret lenger før du evt betaler igjen og bruker det :) Håper det hjalp litt!

Elise

21.06.2013 kl.10:04

Tusen takk for tips! Da blir det nok det som blir løsningen for meg ;-)

Heidi

20.07.2013 kl.05:07

wææh, jeg har et problem! Jeg har en ulåst iphone som jeg gjerne vil fortsette å bruke i USA. På hjemmesidene til T-mobile står det at de nesten ikke har dekning over Lincoln i Nebraska (der jeg skal bo) og på de andre mobil selskapene ser det ut til at man må kjøpe telefon for å få abonnement.. Noen tips til hva jeg kan gjøre for å unngå å må kjøpe en ny mobil?

Sandra

23.07.2013 kl.16:36

Tusen takk for gode tips!! :-D

Charlotte i USA

24.07.2013 kl.01:28

Heidi: Du kan høre med forskjellige mindre selskap når du kommer bort der? Kanskje de kan gi deg sim kort? Kanskje denne artikkelen kan hjelpe deg litt? http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2414494,00.asp

Lykke til i USA :)

Charlotte i USA

24.07.2013 kl.01:29

Sandra: Bare hyggelig :)

vilde

31.07.2013 kl.00:12

takk for tipset! skal til florida på utveksling så lurte litt på dette med tlf osv.

hva er forskjellen på 4g og 3g egentlig?

Charlotte i USA

31.07.2013 kl.02:39

vilde: 4g er raskere nett enn 3g :) I norge er det stortsett 3g, men i USA har de også 4g :)

Sofie USA

01.08.2013 kl.14:14

Hei! Jeg skal på utveksling i ett år nå til usa, og jeg har en iphone som er låst til netcom. Jeg vil gjerne ha med meg den telefonen nedover, er det mulighet for at jeg kan kjøpe meg et simkort som passer til en låst telefon, eller må jeg si opp abonnementet?

Charlotte i USA

01.08.2013 kl.19:39

Sofie USA: du må si opp abonnementet før du kan bruke tlf i USA med amerikansk abonnement. :)

Britt-Åse Mortensen

13.10.2013 kl.13:50

Heisan Charlotte! Tusen takk for at du har lagt ut denne infoen. Den er nyttig for mange, helt sikkert. Jeg har tenkt å ta med min laptop til USA for et 3-ukers opphold i LA. Må jeg ha med "overgangsplugger" til stikkontaktene? Jeg merer å huske at de har en annen standard enn vi har i Norge.

Charlotte i USA

13.10.2013 kl.21:57

Britt: Hei :) Jeg har hittil bare brukt en plugg fra Norge til USA stikkontakt :) Vet det er anbefalt med sånn "converter" ting men hittil har ikke jeg opplevd noen problemer med min Mac :)

Monica

28.06.2014 kl.08:24

Hei, noen som kan hjelpe meg? Datteren min har nettopp dratt på en mnd språkreise til LA California Long Beach. Vi kjøpte et sim kort gjennom EF reiser til 450 kr. Er det sånn at hun kan ringe for 450 kr, eller er det bare et sim kort som gjør det billigere å ringe? At hun kan ringe og sende ubegrensa med det sim kortet. Og hun får ringt mitt nr, men jeg kommer ikke gjennom til henne. Er det noe jeg må gjøre? Rart hun kan ringe meg, men ikke jeg henne? Meget takknemlig for raskt svar :-)

Henriette SMith

03.08.2015 kl.12:49

Hei,

supre tips charlotte! Men hva gjør du med ditt norske nummer? Slipper du det, eller bytter du til kontantkort? Og har du noen erfaring med bankID på mobil? Jeg sleit litt med dette i sør-afrika i våres, det ble bare surr med kontantkort, og plutselig virket ikke bankID på mobil. Jeg hadde med kodebrikke, men likevel var det mye småsurr med kontantkort - dyrt også.

Charlotte i USA

04.08.2015 kl.22:12

Henriette SMith: Jeg har ikke erfaring med BankID på mobil. Hadde min norske nettbank på mobilen (du må sette dette opp mens du fortsatt har ditt norske nummer), men sleppet det. Jeg bruker ikke mitt norske nummer lengre, og har ikke brukt det på over 2 år. Hadde kontantkort i norge før jeg dro, men ville aldri brukt det utenlands

Vordende T-mobilekunde

06.09.2015 kl.18:06

Hei Charlotte! Lurer på hvor mye du betaler i taxes og fees på dette abbonementet du har hos T-mobile for 50$ i måneden?

Charlotte i USA

07.09.2015 kl.02:07

Vordende T: $5.70 tror jeg

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits