Livet som Amerikaner, konsert, Canada, venner, skole

    DATO:16.03.2013 KLOKKEN:06:17 KATEGORI: College

Begynner og nærme seg ett par uker siden en oppdatering om hva jeg har gjort siden sist. Tenkte det var på tide av diverse grunnner. En kan være fordi jeg vet at familie og venner hjemme lurer på hva som skjer og en annen er at jeg er forever alone denne helgen med lekser, uten romkamerat og kjæresten. Hun er hos sin kjæreste 3 timer unna og han er i Texas med moren og faren. Jeg er stuck med en oppgaver vi har hatt en måned på, som skal være inne på mandag som jeg ikke har begynt på en gang. Elsker og utsette ting.

Siden sist har jeg sovd mer hos kjæresten enn jeg har gjort på mitt eget rom på PLU, jeg har vært på konsert, verdens beste kjøpesenter, skolen og ellers vært med venner.

Skolen går greit. Det går litt nedover med karakterene, men alle andre internasjonale studenter som jeg har snakket med hadde det slik at første semesteret deres ved PLU så var ikke karakterene så bra som de har vært de andre semesterene. Ligger på A og B i fagene mine. Er ikke så fornøyd med B'ene men jeg får bare gjøre det beste utav det, og lese mer til prøver neste gang. Og kanksje begynne og skrive oppgavene mine tidligere enn 2 dager før de skal inn? Ellers når det gjelder og ha skole på engelsk som jeg vet mange er nysgjerrig på så går det overraskende greit. Henger greit med i timene og har ikke noe problem sånn sett med og skjønne det som blir sagt. Lekser er på samme måten, jeg får de gjort og jeg skjønner de ganske bra. Det som er en utfordring er når eksempelvis professoren stiller klassen ett spørsmål i timen og iløpet av den tiden du har tenkt deg frem til hvordan du skal formulere ett svar og rekke opp hånden (for svaret vet du, du vet bare ikke hvordan du skal formulere deg) så har en annen amerikaner allerede svart. Dette er hvertfall for meg det jeg sliter mest med. Er utrolig frustrerende, men tenker at dette er noe som kommer seg med tiden. Er bare ett sinnsykt stort frustrasjonsmoment. Jeg trives fortsatt i timene, har alltid noen og snakke med, ett fast sted og sitte noe som er kjempegreit. Det faget jeg liker best hittil er POLS 384 - Scandinavian Government and Politics, både fordi det er det mest akademisk utfordrende jeg har. Men også fordi jeg digger professoren og undervisningsstilen han har. Antropologi er det mest interresante, men også det jeg sliter mest med føler jeg. Her er det mye spørsmål til klassen hvor jeg bruker tid på og tenke hvordan jeg skal formulere meg mens andre svarer før jeg har klart og formulere svaret i hodet mitt noe som for meg er ganske frustrerende. I tillegg hadde jeg sinnsykt problemer med og skjønne spørsmålene vi hadde på første prøven idag. Det var også enkelte svar jeg brukte ekstremt lang tid på og finne ut hvordan jeg skulle formulere. Om det var fordi jeg har vært syk hele uken og fortsatt er det, eller hva det vet jeg ikke. Satser på det ikke er slik neste gang. Fransk er det faget jeg verken hater eller elsker. Det går greit hittil. Mye lekser, men de er ikke vanskelig. Er bare noe du må få gjort og dagen etter i klassen innser du at "jaha, de leksene var faktisk relevant til dagens undervisning." Skolen går greit, men jeg trives veldig bra!

Har også vært altfor mye på shopping i det siste, herregud er pinlig. Allerede etter bare en måned her tror jeg at jeg trenger hvertfall enda en koffert med meg hjem igjen, om ikke fler. Når man har en romkamerat som er glad i shopping og kjører, eller en kjæreste som som oftest sier ja så ender det ofte med ett par nye plagg eller sko i uken. Skal også til Canada i slutten av måneden med Julie (romkamerat) og noen andre folk. Det blir bra, men krysser fingrene for at shoppingen ikke er så altfor bra i Vancouver, selvom jeg har en anelse om at den ikke er så værst. Kan hvertfall konkludere med at jeg har sett mye av Washington på vei til disse kjøpesentrene, ettersom at vi som oftest drar til ett nytt ett hver gang. Herregud, en gang kjørte vi i nærmere 40 min til ett kjøpesenter for og kun kjøpe Jelly Beans. Livet som Amerikaner altså. Både elsker og hater det.

Jeg og Julie var også på Maroon 5 konsert mandag denne uken. FYFAEN for en sinnsyk opplevelse det var. Har aldri sunget så mye og vært i en såpass ekstase før. Var bare helt sinnsykt. Finner nesten ikke ord til og beskrive det. I tillegg var Neon Trees og Owl City der som oppvarmingsband. Når Owl City kjørte på med Fireflies, ville jeg bare legge meg ned og grine over hvor lykkelig jeg var. Noe av det mest fantastiske var allikevell dra hovedattraksjonen Maroon 5 kom på scenen og kjørte på med Payphone, herregud. Var en helt sinnsyk følelse, kan ikke beskrives! Tok kun bilder med Iphonen og filmet litt (bør ikke vises av hensyn til min grusomme sangstemme). Legger derfor ved noen bilder under her.


Neon Trees


Owl City


MAROON 5!!! HERREGUD FOR EN SINNSYK FØLELSE!!!!!!


Maroon 5 igjen.


Julie og meg på konserten. SYKESTE OPPLEVELSEN..... LOVER DERE

Ellers har jeg tilbragt mye tid med han her under. Har vært mer hos han enn jeg har vært hos meg selv. En uke så sov jeg vell 2-3 netter i min egne seng på PLU? Men er ganske greit ettersom at han jobber rett ved skolen min og bare kjører meg her før han kjører på jobb. Utrolig greit og kjempekoselig. Også har han verdens søteste hund (nesten....)

Nick og meg


Søteste hunden da som jeg fant i badekaret en dag. Hva faen liksom?

Jeg har også klart og bli syk. PLU har jo gratis sånn "Health Center" hvor de kan prøve og finne ut hva som er gale med deg og ta diverse tester og slikt. Utrolig greit og praktisk. Har vært smådårlig i en liten periode men tirsdagen og onsdagen var det ganske forferdelig så jeg fant ut det kunne ikke skade med en tur opp der. Fikk en medisin som skulle hjelpe på magen, og skal tilbake på tirsdag neste uke for litt andre tester og slikt. Men herregud, Amerikanere altså........Tror dere ikke de presiserte og ta en "pregnancy test"? Herregud, lo ganske høyt for meg selv når jeg var kommet meg ned igjen på rommet mitt. Fortalte det til McKenzie som jeg har Antropologi med idag. Hun hadde visstnok også vært syk og innom Health Center flere ganger og flere av gangene hadde de også testet om hun var gravid. Skulle jo nesten tro at man ble gravid av og bare gå utenfor døren om morgenen her. Altså det er greit og alltid være på den sikre siden, men slik som hun hadde hatt det så burde det være en grense. Så alle hjemme kan være glad på mine vegne ettersom graviditetstesten jeg skjønte lite av hvorfor ble tatt slo negativt ut. Ingen unge på meg nå, og ikke i fremtiden heller. 

For og summere opp kort så trives jeg kjempegodt her borte. Kunne ikke tenkt meg og studere i Norge i det hele tatt. Er ting jeg sliter med her, slik som det alltid vil være noe du sliter med uansett hvor du er. Hadde sikkert slitt med norske studier også for og si det på den måten. Savner Norge av og til som nå når jeg er syk, men det er alltid hjemme. Nå tenker jeg og se ett par episoder av en eller annen serie på Netflix, før jeg legger meg. Håper alt står bra til hjemme i Norge!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits