Svar på spørsmål

    DATO:15.03.2013 KLOKKEN:07:14 KATEGORI: College

Er det kjekt på college i USA?
- Ja, elsker det. Lekser tar opp veldig mye av tiden men det er så sinnsykt verdt det!

Er det vanskelig og ta fag på engelsk?
- Er en utfordring ja, og til tider vanskelig. Men det er som med mye annet bare noe du etter litt tid blir vant til.

Vil du noen gang angre på at du studerte i USA?
- Nei! Ville heller angre om jeg ikke hadde dratt!

Hvordan går det med ditt sunne liv?
- Sunt liv? Meg? Det går ingen veier for å si det slik ;)

Fortell om kjæresten din, por favor, hvordan dere møttes osv?

Det er alt dere får vite om han nå...

Hvordan er det der nede når du bare må snakke på engelsk?
- Det går overraskende greit. I samtaler med venner og slikt er det null stress. Det som ofte er ett problem eller bedre sagt en utfordring er hvordan man skal formulere seg når professoren stiller klassen ett spørsmål. Men tenker at det og er noe som kommer seg med tiden. 

Er det dyrt som student i USA vs Norge?
- Ja. Her må man betale skoleavgift på eksempelvis 14.000 $ semesteret. Men det er ikke noe problem og leve på Lånekassen i USA etter og ha betalt skoleavgiften, housing og evt meal plan. Går faktisk ganske greit ettersom alt er så sinnsykt billig her. Selvfølgelig vil du få mer gjeld her enn du ville ha gjort om du bodde hjemme hos foreldrene dine mens du gikk på universitet i Norge, men for min del vil det være verdt det.

Hvordan er det og bo på campus?
- Først var det utrolig merkelig men nå elsker jeg det. Vi har alt vi trenger her (og mer til). Er en utrolig spennende opplevelse. Jeg anbefaler deg absolutt og bo på campus hvertfall første året om du skal studere i USA. På den måten blir du kjent med skolen letter samt andre medelever og ulike ressurser som skolen har og tilby. Blir en mykere og bedre start for din del.

Noe spesielt du savner med skolen? Områder den kunne vært bedre?
- Wi-fi her er en stor vits. Til tider kan jeg dette ut og inn hele tiden som følge av at det er mange på nettet og at jeg har Macbook(ryktet sier det skjer oftere med Macbooker enn windows pcer). Ellers er jeg ikke så glad i maten her, men det har jeg funnet min egen lille måte og løse på. Ellers er jeg ganske fornøyd.

Føler du det er en trygg plass og bo? Både skolen og byen...
- Skolen er så trygg som du kan få den. Føler du deg utrygg på campus finnes det alltid noen som kan gå med deg til bygningen din. I tillegg har vi slike Blå statue lys (aner ikke hva de heter, men skal ta bilde en dag) over hele campusområdet som du kan trykke på om du føler deg utrygg og noen kommer og hjelper deg. I tillegg ser du Campus Security hele tiden overalt. Jeg ser de til og med kl 4-5 om morgenen når Nick dropper meg off før han kjører på jobb. Når det gjelder det og bo her føler jeg det også er veldig trygt ettersom du trenger nøkkekort for og komme deg inn i alle bygningene. Når det gjelder byen og området rundt så kunne det så absolutt vært bedre, men slik vil det alltid være. Når du er her så vet du hvilke områder du skal holde deg unnå når. Litt slik som det er hjemme i Norge. 

Hvordan er studentmiljøet? Hva gjør man på fritiden?
- Miljøet på skolen er veldig bra. De fleste er utrolig snille og hjelpsomme. På fritiden gjør man mye lekser, studying osv i tillegg til at det finnes utrolig mange klubber og aktiviteter man kan bli med på.

Hva er det beste med og studere i USA?
- Erfaringen, opplevelsene og kunnskapene man sitter igjen med.

Hvordan vil du si nivået på skolen og fagene er?
- Nivået er hakket høyere enn videregående (selvsagt). Det er en utfordring og til tider vanskelig. Men er dette noe du vil, og noe du jobber for så kommer du til og klare deg kjempebra uavhengig av hvordan du gjorde det på vgs. Med skolens ressurser og hjelpen du har muligheten til å få fra professorene og andre medelever så kan alle lykkes på PLU! Tøft vil det alltid være, men som sagt er dette noe du vil så kommer du til og gjøre det kjempebra! 

Har du hatt noen negative erfaringer med into eller utveksling generelt?
- Jeg har ikke hatt noen negative opplevelser med Into, bare positive. Jeg har derimot kun hatt negative opplevelser med organisasjonen jeg ble tildelt i USA (som de nå ikke samarbeider med lengre). Utvekslingen var en emosjonell berg og dalbane, jeg var en halv verden hjemmefra, jeg måtte bytte vertsfamilie uken før jul. Men jeg gjorde det til det beste jeg kunne, og til tross for alle negative opplevelsene jeg hadde så veide de positive opp for dette. Kunne jeg dratt igjen hadde jeg lett gjort det :) 

5 kommentarer

Kaisa Elise

15.03.2013 kl.16:27

kjempefine svar :D

Mia

21.07.2013 kl.22:18

Jeg var selv utvekslingsstudent og vurderer nå å gå college i USA. Hva studerer du? Hvor mye er eventuelt støttet av lånekassen? Har veldig mange spørsmål!

Charlotte i USA

24.07.2013 kl.01:26

Mia: Jeg tar en double major i Political Science og Global Studies. Jeg får støttet alt + lommepenger :) Bare og fyre løs med spm så skal jeg svare så godt jeg kan :)

Yenny

21.04.2014 kl.00:47

Hei Charlotte!

Hva er opptakskravet på å studere på PLU?

Hva må du ha i snitt fra vgs? Karakter i engelsk fra vgs?

Charlotte i USA

21.04.2014 kl.05:56

Yenny: hei :) opptakskrav er vell vitnemål med gode nok karakterer. Når det gjelder snitt sier de at de vil ha 4 men jeg hadde ikke det og kom inn og er B+/A student nå. De sier også de vil ha 4 i engelsk om ikke må du ta en engelsk test. Men jeg hadde ikke 4 i engelsk og slapp engelsk testen men aner ikke om det var fordi jeg hadde vært på utveksling :) for konkret svar at kontakt med Kamilla i sonor eller Hiro fra PLU :)

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits