Oppdatering fra USA

    DATO:28.02.2013 KLOKKEN:04:29 KATEGORI: College

Alt går nå sin gang her i USA og Washington. Det er litt som Nebraska bare at det kom raskere denne gangen. Det som med en gang var nytt og spennende er nå blitt en rutine i en hverdag. Jeg elsker det, men føler ikke for og oppdatere om at idag hadde jeg skole og idag hadde jeg fri, men jeg leste litt og gjorde litt lekser liksom. Jeg trives kjempegodt i USA og er fornøyd med karakterene så langt. Har kun A's og B's så langt. Satser på at B'en forandrer seg snart. Har høye mål, for må ha noe og strekke meg etter.

Dagene går i skole, fri, lesing, spise, sove, venner. Akkurat som hverdagen ellers ville gått i Norge. Fikk mail fra SONOR forleden som spurte om vi som er elever ved de ulike utenlandske universitetene kunne komme med ett lite kort sitat om hvordan det var og gå på skole her. Mitt svar ble til slutt:

100% egne ord, og 100% sant. Jeg liker meg utrolig godt her.

Føler jeg har litt kultursjokk og hjemlengsel denne gangen også. Men er ikke på nær like ille som da jeg var i Nebraska. Denne gangen "vet jeg at jeg kan klare det". Jeg er så utrolig takknemmelig for å være dra Norge og kunne ha muligheten til og få studere i ett land som USA. Jeg vet jeg har lovet bilder inne av skolen Jannicke, men har fortsatt kun mine usle 2 bilder. Men en dag, en dag. Føler meg bare max klein og ta bilder innendørs av bygninger og steder som ellers er så hverdagslig normale for de fleste her. Får finne en helg det knapt er folk her kanksje?
Jeg har jo 3 fag dette semesteret. Alle er mandag, onsdag og fredag (med unntak av POLS 384). Grei timeplan. Når det gjelder hvordan timene er her, så føler jeg det er veldig mye lectures. I Fransk er det også veldig mye høytsnakking i form av at vi går igjennom en del av boken hver dag og rett og slett får øvd muntlig på fransk. Er ikke bare skriftlig grammatikk det går i liksom. Føler systemet her borte for og lære språk er mye mer effektivt enn det er i Norge. I tillegg har jeg den gamleste, søteste professoren med de brillene og det grået håret som er så utrolig snill og koselig. Herregud, elsker han jo. Liten klasse med bare koselige folk er det også. Er det han som har fransk 102 neste semester skal jeg ha han også. Jeg har også antropologi, som jeg tør påstå er den letteste og mest latterligste dumme klassen jeg har. Jeg liker den utrolig godt da. Føler det er ganske likt sosiologi og sosialantropologi hvor det meste for meg hvertfall bare handlet om common sense når jeg leste til eksamen. Blir spennende og se hvordan første prøve i faget er. I denne klassen er vi meg fra Norge og Christina(?) fra Kina og resten Amerikanere. Elsker professoren som er utrolig koselig og kjempemotiverende. Hun elsker også oss utlendinger spesielt. Så er antropologi ett av fagene du skal ha her, og Heather Hallman er en av de professorene du kan velge så anbefaler jeg hun. Det siste faget er også det vanskeligste jeg har men samtidig det jeg er mest motivert for og liker best, nemlig; Scandinavian Government and Politics. Her er det MYE og da mener jeg MYE notattaking (er dette ett ord?) og lekser (i form av og bare lese seg opp på materialet som vi gjennomgår i timene) men jeg elsker det. Vi har en liten professor med britisk akksent som er ganske streng, men på en rettferdig og motiverende måte om det gir mening? Han kan virkelig det han snakker om, og er nok min favorittprofessor så langt. Det er ingen tvil om at det er deilig og være norsk på PLU hvertfall.

 
Her har dere forresten min awesome romkamerat, Julie!

Jeg har også jobbintervju imorgen her på PLU. Jeg er kjempespent og kjempenervøs. Første jobbintervju i USA, og på engelsk. Skremmende men utrolig gøy og kunne få muligheten. Mye babling nå, så tenker jeg skal runde av her. Om noen skulle ha noen spørsmål angående studier i USA, hvordan gå frem, PLU eller hva som helst så svarer jeg gjerne på kommentarer i kommentarfeltet eller på mail stordacr@plu.edu

Når det gjelder bilder her bortefra så legger jeg ut bilder på instagram hver dag, så om dere vil følge meg der heter jeg stordal. 

6 kommentarer

Kaisa Elise

28.02.2013 kl.10:20

:D

Mariann Krossøy

28.02.2013 kl.12:22

Ser ut som du har det kjempe bra! Gleder meg til du får tatt noen bilder inne på skolen også.

Masse lykke til på intervjuet! :D
Hahaha, venter fortsatt i spenning på bildene jeg!

Lykke til på intervjuet! :D

Cathrine

02.03.2013 kl.23:25

Litt kult at jeg las bloggen din når du var utveksling, og nå fant jeg den igjen når jeg selv ser på universiteter! Har et spørsmål ang. prisen på skoler som Sonor skriver på siden sin. Er det inkludert prisen for dorm rooms, eller kommer det i tillegg? :)

Charlotte i USA

06.03.2013 kl.07:41

Cathrine: Fant denne her siden hvor det står om PLU sine kostnader per skoleår. http://www.plu.edu/financial-aid/widgets/documents-forms/items/documents/financial%20aid%20budgets.pdf Trekk fra 14 000$ (som du får i stipend) så har du den totale avgiften :) Prøvde finne ut hva SONOR hadde opplyst om på sine sider angående priser osv men fant ikke noe så fant nå den linken over til deg :)

Line

06.03.2013 kl.13:29

hvordan fikk du deg kjæreste og alt sammen? kjente du han fra før? :D fortell litt om det

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits