Første skoledag i USA

    DATO:08.02.2013 KLOKKEN:04:32 KATEGORI: College

Våknet kl 2 om natten, var lys våken og trodde det var på tide og stå opp for og dra til klassen. Men den gang ei, våknet mitt på natten og det tok litt tid før jeg endelig sovnet igjen. Da jeg endelig sovnet igjen våknet jeg kl 06.30 helt av meg selv og første time var ikke før 9.15. Lå med andre ord med angst i magen i flere timer i sengen, før jeg sto opp og kom meg avgårde. Jeg var livredd for og ikke finne fram til riktig bygning, men heldigvis hadde Scott vist meg dagen før samt at jeg hadde kart over campus både på mobil og i papirutgave.

Fant greit frem til bygning og rommet jeg skulle i. I det jeg går inn til min første time som er French 101 så har jeg egentlig lyst til og bare løpe ut igjen med en gang. Dere vet de syke nervene dere har før en stor ting skal skje? En slik en følelse hadde jeg i magen. Heldigvis så jeg ett kjent fjes der, Sam noe som hjalp på. Satt meg pent og rolig ned med henne og skravlet i vei før vi begynte. Da professoren kom inn snakket han i vei på fransk. Ikke i 5 minutter, men i 10-15 minutter på fransk, i en French 101 klasse. Jeg satt der og tenkte: Hva faen gjør jeg her? Heldigvis begynte han og snakke på engelsk også etterhvert. Han virker som en tøff, men samtidig koselig og hjelpsom professor. Tror nok at fransken min kommer til og bli betraktelig bedre etter dette semesteret.

Etter French 101 har jeg en times tid til neste time som er Religion 227. Dette var nok det faget jeg hadde gruet meg mest til. Både fordi man har 7 bøker men også fordi det er Religion. Dessverre er dette ett av få fag som er required at man må ta her. Professoren var en utrolig koselig dame. Stor klasse var det også. Gikk bare igjennom Syllabussen (årsplanen?) for hva som skulle skje i faget, når det skulle skje og hvilke forventninger hun hadde til elevene. Jeg er fortsatt ikke noe overexcited for dette faget, og det kommer nok til og bli det faget jeg er minst motivert for samtidig som det faget jeg liker minst. Men slik vil det alltid være. Kommer til og være glad når det er ferdig.

Etter Religion 227 er det Antropologi 102. Her var Andy og Kadazia. Kjekt og se noen kjente fjes etter at jeg slet meg igjennom timen med religion. Antropologi er ett av fagene jeg gleder meg til. Minner litt om sosiologien jeg leste til før jul. Spennende, interresant og motiverende. Ikke så mye mer og si om det. Folkene virket også kjempegreie så tror dette blir ett bra sted og være.

Da jeg var ferdig med Antropologien hadde jeg en to timers tid til neste fag som er Scandinavian Government and Politics. Dette er nok det vanskeligste faget jeg har, etter som det er en 300-level fag. I USA er fag rangert fra 100-499 level fag. 100 er det letteste og 499 er det vanskeligste. Fagene mine heter ANTH 102, FREN 101, RELI 227 og POLS 384. I teorien skal da FREN være lettest ettefulgt av ANTH og RELI før POLS som er det vanskeligste faget jeg har. Jeg er så glad jeg valgte POLS 384 til tross for at jeg ikke tidligere hadde tatt noen Politcal Science fag på college nivå. Professoren virker så grei, faget virker så motiverende og jobbe med så jeg gleder meg.

Alt i alt var første skoedag både skremmende men også utrolig spennende. Ofte slik som det er med nye ting. Imorgen er det klart for 2 skoledag før det er helg og tur til Seattle på lørdagen som står på planen. Blir nok bra. Liker meg hvertfall så langt her borte og satser på og bli værende. 

2 kommentarer

Joachim

08.02.2013 kl.10:41

Håper du får en fantastisk 1 skoledag. håper du blir tatt godt i mot og at du får mange nye og gode venner

Charlotte i USA

08.02.2013 kl.21:18

Joachim: Tusen takk for det :)

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits