"Jeg er sjenert, kan jeg fortsatt dra på utveksling?"

Dette er ett spørsmål jeg har fått flere ganger. Men, jeg har også sett at de som er utvekslingselever får det fra folk som er nysgjerrige på utveksling og det det innebærer.

"Jeg er sjenert, kan jeg fortsatt dra på utveksling?"
- JA, det kan du så absolutt! 

Noen mener utveksling er for alle, andre mener det kun er for en "spesiell gruppe mennesker". At folk mener utveksling kun er for de mest sportintresserte, utadvente menneskene med tusenvis av venner synes jeg nesten er helt absurd. Utveksling er for alle, nesten alle. Utveksling er noe for de som er nysgjerrig på verden, de som ønsker å oppleve livet i ett annet land med en annen kultur. Utveksling er for de som vil, og de som er motivert.

Grunnen til at jeg mener man kan dra på utveksling om man er sjenert er fordi at man drar jo for å lære sant? Man drar for å lære ting og på denne måten er man tvunget til å trå ut av den såkalte "comfort-zone". Man blir rett og slett tvunget til prøve ting man aldri har prøvd før og man blir tvunget til å se ting i fra ett annet perspektiv. Det å være sjenert tror jeg man kan sitte på samme linje som engelsk. Det er jo klart at man bør ha ett visst grunnlag av brukbar engelsk før man drar, men som nordmann er ikke dette noe problem. Det er ingen som er perfekt i engelsk her i landet i en alder av 16-17 år. En av grunnene til at mange drar er jo fordi de ønsker å bli bedre i engelsk ikke sant? Kanskje noen drar nettopp fordi de ønsker å bli mer utadvent? Med utveksling er dette noe de gjerne får til. Jeg mener at nøkkelen for å dra er at man bør være motivert og modig. Motivert nok til å være modig ved å prøve nye ting en aldri har prøvd før i ett helt fremmed land. Det nytter ikke dra om man ønsker å bare sitte inne på rommet sit etterskoletid, for det fungerer ikke. Men om du er sjenert, men virkelig ønsker ett utekslingsår for å lage minner for livet så er mitt råd at du ør det! Drit litt i om folk skulle ha holdninger som: "Skal du på utveksling? Du som er så sjenert? Hvordan skal du klare det?". Bruk denne muligheten til å bevise ovenfor deg selv hva du faktisk er i stand til. For stol på meg, når du først er "over there" (eller hvor du nå enn drar på utveksling) helt alene så er du istand til mye mer enn du faktisk hadde trodd om deg selv.


Demetrios og meg (vertsbror) da jeg var å besøkte de tidligere i år.

Jeg hadde aldri trodd om meg selv at jeg skulle klare å være utvekslingselev. Jeg var motivert for å klare det, det skal jeg si jeg var men jeg kunne ikke tro hva jeg hadde "oppnådd" før jeg stod på flesland den 4 juni 2011, 5 timer senere enn planlagt. Det var en deilig følelse.  Jeg gikk fra å være en usikker jente som aldri turde å si meningene sine høyt (det til tross for at jeg egentlig var kjempesta) til å være ganske så utadvent og nå gi en litt god faen i hva folk synes om meg og mine eninger. Jeg vokste så sinnsykt mye på det året i Nebraska at dere aner ikke. Jeghar tatt med meg mye lærdom og opplevelser tilbake til skole og arbeidshverdagen her i Norge. Om du finner en i Bergensområdet som går å skriker ut; god bless America så er det helt sikkert meg. Jeg elsker USA, jeg elsker folkene og jeg elsker alt de har lært meg den tiden jeg var der. Jeg skal tilbake, det skal jeg!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits