Søknad - PLU: SENDT

Igår (10 april) hvor jeg endelig fikk sendt avgårde søknaden til Pacific Lutheran University i Tacoma, Washington. Nå skal den først ta turen til Trondheim hvor de sjekker at alt ser greit ut og at alt er med, før den blir sendt til Washington, USA. Nå håper jeg alle krysser fingrene for meg, slik at det kanskje blir blogging fra Washington neste år. :-)

Søknaden i seg selv var ikke på langt nær like omfattende som den jeg fylte ut etter jeg var akseptert som utvekslingsstudent. Den var på en måte gjerne på like mange sider, men i hovedsak så slapp du på en måte de mest stressende greiene som vaksiner, legebesøk osv. Ja dere utvekslingsstudenter vet nok hva jeg snakker om!

For dere som ønsker å se søknaden, så er den å finne på SONORs hjemmesider her: http://sonor.no/arch/_img/9121830.pdfDen ser mye mer omfattende ut enn hva den faktisk er, så hvorfor jeg hadde den liggende i 2 måneder før jeg endelig sendte den er ett ja....mirakel?


De første sidene av søknaden består av hvem du er, hvor du bor ++, hvilke skoler du har gått på hittil. Noe av det som var gjerne det mest omfattende var ett såkalt "Personal Essay" du måtte skrive. Dette er veldig vanlig at du må skrive når du søker høyere utdannelse i USA. Dette fordi de ønsker å se hvordan språket ditt er, og generelt sett ønsker de å danne seg ett inntrykk av deg som person gjennom det du skriver. Deretter er det nødvendig at du får en lærer til å skrive en anbefaling. For min del var dette gjerne litt utfordrende siden jeg måtte spørre en lærer jeg kun hadde hatt siden August ifjor. jeg var liksom redd for at ha ikke skulle "kjenne" meg godt nok til å skrive en anbefaling. Men basert på det han skrev, så ja...klager jeg ikke :-) Om noen der ute tenker på å søke på college i USA så kan det kanskje være en Idè å soørre flere lærere om å fylle ut de samme anbefalingsgreiene? Da har du hvertfall litt utvalg. Men uansett, tenk nøye over at du velger en lærer du VET har ett godt inntrykk av deg og som har noe bra og positiv å si om deg som elev. Kommer ikke på noe mer spesielt enn det som er nevnt oventfor. Så ja, så veldig komplisert er det så absolutt ikke. Tidkrevende? Det er det om du gjør som meg å utsetter det noe veldig! 

Nå gjenstår det bare å krysse fingrene! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits