Utveksling burde være obligatorisk for alle

De to siste dagene har jeg tilbragt på Utdanningsmessen i Grieghallen (Bergen). Har vært to lange men koselige dager hvor vi har snakket med mange (forhåpentligvis) fremtidige utvekslingsstudenter. Har vært så enormt koselig og snakke med de som skulle på utveksling nå etter sommeren, de som tenkte på det til neste år og selvfølgelig de som var nysgjerrig på hva utveksling var.Utveksling burde faktisk være obligatorisk. Mange mener at noen er egnet for utveksling, andre er ikke egnet. Da bør faktisk de som ikke er egnet, BLI EGNET. Et utvekslingsår er et år fylt av drømmer, opp og nedturer, positive og negative opplevelser. Etter ett endt utvekslingsår sitter du igjen med så mange nye inntrykk og så mange nye minner at det vil være verdt det! Trust me on that one. For ca. ett år siden på denne tiden, var vi i fotballsesongen. Den beste tiden jeg hadde! Hadde det så fantastisk bra, for ble kjent med så mange koselige mennesker. Dette kan høres ganske klisjè ut men: Den beste tiden er faktisk den du deler med andre.Hva er ett utvekslingsår? Hva består det av?
- De fleste går 1. året her hjemme i Norge på vidergående, før de drar og tar 2 VGS i ett valgt land, før de kommer hjem igjen og begynner i 3 klasse i Norge. Du reiser til et valgt land og bor hos en vertsfamilie i dette landet samt at du går på en skole ikke langt derifra. Ett utvekslingsår kan faktisk bli ett av de beste årene i ditt liv. Det blir til hva du gjør det til. Reiser du med ikke så altfor store eller ingen forventninger kan det bli a dream come true. Du reiser til ett nytt land for ett skoleår, du lærer ett nytt språk, du opplever en ny kultur og du vil rett og slett vokse noe enormt som person. Dette er ikke bare en av de "opplevelsene", men en opplevelse du vil kunne ta med deg videre i livet. Det er rett og slett en opplevelse du vil ta veldig mye lærdom av.

Hva med det jeg går glipp av i Norge? Hva med familie og venner?
- Hva med det du faktisk får oppleve i det landet du velger å dra til? Du går faktisk ikke glipp av mye her i Norge. Og når det kommer til hjemlengsel har en jo Skype, Facebook osv..

Jeg går musikk, dans, idrett eller media. Kan jeg fortsatt dra på utveksling og få året godkjent?
- Jeg trodde ikke det var mulig. Men JA, du kan faktisk det. Into har to programmer spesielt tipasset for disse linjene spesielt. Les mer her http://www.into-utveksling.no/canada/british-columbia-utvekslingsprogram.html og her http://www.into-utveksling.no/new-zealand/odenz-new-zealand.html . Du har eksempelvis faktisk mulighet til og velge skole i Canada som har de fagene du trenger for og kunne få året godkjent og tellende. 

DON´T DREAM IT! DO IT! :-)

Én kommentar

Camilla Teigen

10.02.2012 kl.22:08

jeg kommer nok ikke dra på utveksling som varer ett år. men ska til brasil og bali for å ta skole i 2012/2013 ;) Men det er bare 3,5 mnd i gangen ..

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits