Livin' the good life; This is NebraskaDa jeg for 8 måneder siden fikk beskjed om at jeg hadde fått vertsfamilie i Nebraska visste jeg lite om staten. Eneste jeg visste var at den lå ca. midt i USA, men hva skulle nå det bety? Jeg hadde null peiling på klima, hvordan det så ut her, hvordan folk snakket her, antall mennesker som bodde her osv.. Jeg hadde ingen aning om hvordan dette året kom til og bli.Nebraska grenser til statene: Iowa, Missouri, Kansas, Colorado, Wyoming og South Dakota. Ganske ukjente stater for de fleste kan jeg tenke meg. Nå etter jeg har tilbragt 8 måneder her, er jeg sinnsykt takknemmelig for at jeg fikk akkurat denne plasseringen. Hvor ofte får du sjansen til og besøke en stat midt i USA? Det er mye lettere og planlegge ferier til stater som California, Florida, New York, Texas, Virginia, Washington -  statene som ligger langs kysten.. Jeg føler jeg har blitt kjent med en side av USA som jeg aldri ville fått sett om jeg ikke hadde fått plasseringen min i Hastings, Nebraska.


Bilde fra Hastings, Nebraska

Byen Hastings, ligger i Adams County. I 2000 hadde byen 24,064 innbyggere, tror ikke det har forandret seg så sinnsykt mye egentlig ettersom antall innbyggere i Nebraska minker for hvert år som går. Det byen kanskje er mest kjent for er det at Kool-Aid ble oppfunnet her. De har faktisk egne Kool-Aid days hvor de feirer det! Selv hadde jeg aldri hørt om det før jeg kom her til men nå er jeg blitt såpass Americanized, at jeg ELSKER det! Favorittsmaken er Cherry :-)

Når det gjelder religion er 28% catholic, 16% Lutheran, 11% Methodist, 9% Baptist, 4% Presbyterian, 21% Protestant. Non-religious er 9% mens andre religions er 1%. I begge familiene jeg har bodd i har jeg frivillig blitt med dem i kirken ettersom jeg føler det er noe jeg "må gjøre" ettersom de faktisk har latt meg bo hos dem. Familien jeg bor hos er greek-orthodox så ganske annerledes enn det vi er vant med i Norge.  Vet egentlig ikke hva jeg kan skrive om religion sånt generelt sett, så spør meg om du har noen spørsmål.


 

Nebraska været er kjent for og være varierende. En dag kan du ha minusgrader og fryse ræven av deg, mens dagen etter kan det være så varmt at du dør. Når det gjelder de beryktede tornadoer, storms and so on så var jeg forberedt på og få oppleve noen av de ettersom Nebraska statistisk sett hadde mange av dem årlig. Men jeg har ikke sett noen. Sesongene her er ca. det samme som i Norge bare med mye mer varierende vær. Skal mye til før skolen min sier vi får en snowday, ettersom vi kun har hatt 3-4 stk i år. 

Som dere sikkert har lagt merke til er norsken min latterlig dårlig for tiden. Men vet egentlig ikke hva mer jeg kan skrive, er så sinnsykt stress og skrive norsk. Så dette er Nebraska, my second home :-) Vil dere ha bilde av huset og nabolaget mitt? Tror ikke jeg har lagt ut bilder av det etter jeg byttet familie..

2 kommentarer

Liselotte i Nebraska 11/12

30.04.2011 kl.00:59

takk for supert innlegg!! :) bilder av nabolag + hus hadde tilogmed vært enda mer supert! hahah, neida, men hadde vært gøy, ja :)

Så veldig fint ut der hvor du er, da!

01.05.2011 kl.11:27

Ja, legg ut bilde :D

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits