Svar på spørsmål

    DATO:18.10.2010 KLOKKEN:00:19 KATEGORI: SpørsmålHar fått lignende spørsmål før og tenkte derfor og svare på det i ett innlegg istedenfor som svar på kommentar.

Da jeg var på ambassaden i mai/juni (?) kostet visumet 950 norske kroner. Reiser du med Into må du betale det selv, vet kun om en organisasjon som betaler visumet for deg. Så det er heller ikke vanlig og få visumet dekket :-)

Når det gjelder om jeg vil anbefale Into eller ei så er jeg superfornøyd med all hjelp, svar på spørsmål og oppfølging jeg har fått av organisasjonen, både i Norge og USA. Har absolutt ingenting negativt og utsette verken på Into eller organisasjonen jeg har i USA. Her borte har jeg fått en helt fantastisk områderepresentant og selvom vertsfamilien min hoster noen for første gang så kunne de ikke gjort en bedre jobb :-)

Svarer gjerne på andre spørsmål om dere skulle lure på noe :-)

14 kommentarer

Hanna - den blomstrete jenta!

18.10.2010 kl.00:21

Bra svart! Jeg ønsker å være utvekslingsstudent når jeg blir eldre og da er det morsomt å få informasjon fra blogger som din!

Mina A. Hoel

18.10.2010 kl.00:36

bra svart ! har lyst til å være utvekslingsstudent i usa om et par år selv, så er veldig gøy å følge bloggen din å se hvordan det er :-)

jeg bare lurer på om det var enkelt å få venner ? og hvordan skolen er ?

♥ MISS KIKI

18.10.2010 kl.08:24

Er det visumet da midlertidig? Eller..? Går det liksom an for deg å "kjøpe" deg inn i USA om du ønsker å bo der "for alltid"? Vet ikke helt om du skjønner, men om du liksom ønske rå bo der på ubestemt tid da.

:)

maren

18.10.2010 kl.11:12

Hei :)

Jeg tenker å reise med into education som utvekslingsstudent :)

1. Jeg går i 10. klasse nå, og lurer litt på om når du startet søknadsprosessen?

2. Jeg vet at hos mange organisasjoner må du ta sprøyte, må du det med into?

3. Jeg vet at du fikk vertsfamilie sent, skjer det ofte med into, eller er dette første gangen en student har fått vertsfamilie sent?

Håper du kan svare på spørsmålene mine, siden du reiser med den organisasjonen jeg tenker å reise med ;) Hvis du har noe å føye med, plis skriv det på bloggen min :)
Hei søte deg :) Vil bare si at jeg (fremdeles) er superfornøyd med designet du laget til meg. Det er bare en ting jeg lurer på. Når jeg går i arkivet mitt, så går det ikke an å se tidligere innlegg. Vet du hva som kan ha skjedd? På forhånd, tusen takk! Ha en fin dag =)

Charlotte i USA

18.10.2010 kl.23:31

maren: 1. Jeg startet med soeknadsprosessen i Januar i aar om jeg ikke husker feil.

2. Med alle organisasjoner maa du ta hepatitt ettersom jeg tror det er USA som krever det.

3. Vet kun om meg og en annen som fikk familie sent med Into Norge. De jeg snakket med i USA hadde faatt familie ganske tidlig :)

Gi en lyd om det skulle vaere noe mer du lurte paa :)

Charlotte i USA

18.10.2010 kl.23:34

MISS KIKI: Visumet du faar som utvekslingsstudent er midlertidig altsaa 1 aar om jeg ikke tar feil :) Det er veldig vanskelig og faa arbeidstillatelse her om de ikke "trenger" deg som feks ved den norske ambassaden i USA :) Tror ikke det er noe problem og faa visum om du skal paa college eller universitet her :)

Charlotte i USA

18.10.2010 kl.23:37

mina: Skolen er STOR men har ikke hatt noen problemer med og finne frem hittil og gikk meg ikke vill foerste vanlige skoledag , men kanskje det var fordi jeg hadde faatt omvisning to ganger ? En gang foer jeg hadde timeplan og en gang etter jeg hadde timeplan. Men jeg liker skolen min og folk er sinnsykt hjelpsomme :)

Paa denne skolen er det sinnsykt vanskelig og faa venner men vertsoester som flyttet herfra fra colorado for 3 aar siden sa det samme, men jeg har folk jeg er med saa det gaar bra :) Bare vaer aapen, glad og snakk med alle - hahah :P

maren hedalen småvik

19.10.2010 kl.02:07

RE: takk :)

hvem var den andre som fikk familie så sent? ;p

♥ MISS KIKI

19.10.2010 kl.11:15

Sv; Åja okei :-) tusen takk for svar!

20.10.2010 kl.14:15

Hei :)

Jeg lurer på hva du skrev i brevet til vertsfamilien? Jeg vet at man skal skrive om seg selv, interesser osv men det er liksom vanskelig :p og hvor langt skrev du? :)

Sofie

20.10.2010 kl.15:49

Hei :)

Jeg lurer på hvorfor du valgte akkurat Into, og om du vurderte noen andre organisasjoner (hvilke)?

Er du fornøyd med Into (hva og hva er du ikke fornøyd med)?

Ville du reist med Into en gang til om du fikk sjansen?

Charlotte i USA

21.10.2010 kl.03:42

Anonym: Jeg skrev ca. en dataside men tok meg ca. to uker og finne ut hva jeg skulle skrive og hvordan jeg skulle formulere meg:) Bare ta deg god tid :) Du kan proeve og google "Letters to hostfamily examples" eller noe lignende om du trenger inspirasjon til hvordan du skal starte :)

Charlotte i USA

21.10.2010 kl.03:44

Sofie: Liten organisasjon, tar ikke inn flere studenter enn de har kapasitet til. God oppfoelging. :)

Er superduper fornoeyd angrer ikke ett sekund :)

Ville reist med de igjen om jeg fikk sjansen ja mye pga jeg er fantastisk fornoeyd med omraaderepresentanten her borte :)

Skriv en ny kommentar

About me

Legg meg til som venn Mitt navn er Charlotte og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Skoleåret 2010/11 dro jeg på utveksling til Hastings, Nebraska og det var derfor denne bloggen ble opprettet. 2013-2016 fullførte jeg også en bachelor grad ved Pacific Lutheran University. Nå er jeg bosatt i Tacoma, WA med mann og vi venter vårt første barn sammen.

Kontakt: Charlotte.Stordal@gmail.com

Online

Follow me

bloglovin

Countdown

hits